Компактно купе с пет врати

Красотата се съчетава с функционалност

Пазарни изследвания показват, че купувачите си избират нови коли най-вече по външния вид. Именно той е едно от силните качества на най-новото попълнение в гамата на Hyundai i30. Новият i30 Fastback е първото по рода си елегантно купе с пет врати, което излиза в компактния сегмент. Моделът е проектиран, конструиран и произведен изцяло в Европа по вкуса на европейските потребители.

41-2-6kol

Каросерията на Hyundai i30 Fastback е с 12 см по-дълга и с 2,5 см по-ниска от стандартния хечбек. Новата задница с интегриран спойлер изглежда динамично и атрактивно, с подчертана атлетичност от издължените LED стоп светлини. Моделът стъпва върху красиви джанти с нов дизайн и диаметър до 18 инча, а предницата изглежда по-широка и внушителна. Багажникът има вместимост 450 л с възможност за увеличение до 1351 при сгъванена облегалките.

При пазарния старт на модела европейските купувачи имат избор между два бензинови двигателя  с турбо пълнене. Трицилиндровият мотор е с мощност 120 конски сили, а четирицилиндровият разполага със 140 коня. По-големият агрегат може да се комбинира със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител на мястото на 6-степенната механична трансмисия.

41-3-6kol

На борда на Hyundai i30 Fastback работят най-модерни системи за комуникация и безопасност. Водачът може да разчита на автоматична аварийна спирачка и предупреждение за опасност от сблъсък при движение със скорост до 180 км/ч. Списъкът с удобства продължава с безключов достъп и стартиране на двигателя, асистент за движение в лентата, автоматични дълги светлини, системи за разпознаване на пешеходци и пътни знаци, за наблюдение на мъртвата зона и др. Моделите с автоматична трансмисия предлагат адаптивен темпомат с поддържане на дистанцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили