Конгоански защитник е новият в ЦСКА

Брадли Мазику е новото попълнение на ЦСКА от Франция. Основната позиция на защитника е ляв бек, само на 22 години е. Мазику е играл в последния сезон в третодивизионния „Шоле“, където е бил пратен под наем от „Лориен“. Бранителят е титуляр в отбора си, в последната кампания натрупа 23 мача. С неговото привличане ЦСКА засили конкуренцията за левия бек, където сега без алтернатива е бразилецът Жеферсон.

През последните две години Мазику е бил желан от „Троа“, „Валенсиен“ и „Шатору“, пише френската футболна библия „Екип“ на 3 април тази година. Левият бек обаче предпочел „Шоле“,, който не успя да спечели битката за влизане във втория ешалон.

Мазику е родом от Конго, но има френски паспорт. Така няма да заема място за чужденец извън Европейския съюз.

В същото време ЦСКА е на път да се раздели с един от ненужните си капитани. „Стяуа“ иска да привлече Божидар Чорбаджийски. За разлика от Николай Бодуров и Рубен Пинто юношата на „червените“ не е имал проблеми с поведението си, но му се събраха твърде много спортно-технически гафове. Според румънския сайт „Проспорт“ двата клуба преговарят за преотстъпване под наем и за директно купуване. „Стяуа“ има сериозни проблеми именно с отбраната. В шест кръга грандът е пуснал 12 гола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт