Конгресмени: Майкъл Флин е взимал пари от чужди правителства, нарушавайки закона

Майкъл Флин, бившият съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп, вероятно е нарушил федералното законодателство, тъй като не е уведомил надлежно за плащанията, които е получил от чужди правителства за своите публични ангажименти, заявиха пред журналисти във вторник високопоставени членове на комисията за надзор към Камарата на представителите на американския Конгрес, предава Voice of America.

„Като бивш офицер от армията, просто не може да приемаш пари от Русия, Турция или когото и да било – а изглежда, че той е взел тези пари“, заяви председателят на комисията Джейсън Чафетс, републиканец от щата Юта.

Илайджа Къмингс, демократ от Мериленд и заместник-председател на комисията, нарече контактите на Майкъл Флин „голям проблем“. Той добави, че случаят най-вероятно вече е от компетенцията на комисията по разузнаване към Камарата на представителите. „Други ще решават дали той е виновен, или не“, заяви Къмингс.

Рядко срещаният консенсус между представителите на двете основни партии в САЩ стана факт след като Белият дом отхвърли искането на представляваната от тях комисия да предостави документи, свързани с контактите на Майкъл Флин с чужди граждани, тъй като заяви, че не разполага с такива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка