Кондиционен треньор е единственият нов в "Ботев" (Пд)

Кондиционният специалист Атанас Николов бе единственият нов в отбора на "Ботев" (Пд) на първата тренировка на "канарчетата" след зимната ваканция и за 2017 г. Заниманието премина почти изцяло във фитнеса на стадиона в Коматево, като 21 футболисти излязоха на заснежените терени само за началото на разгрявката от уважение към медиите. Сред тях нямаше нито един новопривлечен играч, като сред избраниците на старши треньора Николай Киров-Белия бяха шестимата, които през есента бяха преотстъпени на други отбори в Първа и Втора лига, и още четирима юноши. Първата тренировка пропуснаха вратарят Георги Георгиев и Омар Косоко, които се появиха на базата в Коматево, но не се съблякоха по екип заради грипен вирус и за да не заразят останалите.

Бившите футболисти на ЦСКА Иван Стоянов и Милен Кикарин също дойдоха за старта на зимната подготовка, но не бяха допуснати до съблекалните, докато там бе президентът на клуба Ангел Палийски. С тях двамата и с Даниел Кутев ще се преговаря за раздяла по взаимно съгласие. На първата тренировка липсваха котдивоарецът Меледже Омнебес и бразилският халф Фелипе Бризола, за когото се разбра, че минава контролни медицински прегледи в Сао Пауло и е чакан в Пловдив на 16 януари. По-късно към "Ботев" ще се присъедини и новият треньор на вратарите Тихомир Тодоров, който в момента е с юношеския национален отбор на международния турнир "Валентин Гранаткин" в Санкт Петербург (Русия). Най-рано през април към тима на "жълто-черните" ще се присъедини лекуващият се в родината си след втора операция бразилски защитник Рафаел да Силва.

Старши треньорът Николай Киров призна, че се водят преговори с български и чуждестранни играчи и се търсят петима класни защитници и нападатели. "Само с качествено ново попълнение ще можем да запълним празнината в атака след продажбата на Жоао Паоло в "Лудогорец", коментира Киров. Той се надява новите да бъдат привлечени до 22 януари, когато "Ботев" занимава на лагер в Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ