Конкурс за коледна украса и на селата в община Търговище

Конкурс за коледна украса и на селата обявява Община Търговище. За първи път, 51 населени места и кварталите Въбел и Бряг, ще имат възможност да влязат в надпревара за най-оригинално украсена централна част и/или улици.

За коледното настроение и оформление на пространствата е желателно да помагат читалища, детски градини, училища и повече жители на населеното място. Идеята е местната общност да се включи в украсата на селото си, проявявайки идейност и инициативност за коледното настроение.

Заявки за участие в конкурса ще се приемат до 16.12.2016г., от кметовете или представители на общността от съответните населени места, в отдел „Канцелария и стопанско обслужване” на Община Търговище.

Комисия ще оцени украсата на всяко село или квартал, които се включат в конкурса. Ще се отчита и ангажираността на местната общност, а не само на кметовете.

Победителят ще бъде обявен на последната за годината сесия на Общинския съвет на 22.12.2016 г. Наградата е 500 лева. Условието е тя да се използва за осигуряване на елементи за украса на населеното място, която да грейне за празниците следващата година.

На 06.12.2016г. ще стартира и конкурсът за най-оригинална външна украса на търговски обекти и частни домове. Победителите в двете категории ще получат награди от по 200 лева. Предвижда се и по една поощрителна, от по 100 лева, във всяка категория.

Снимките, придружени с данни за участника: име, адрес и телефон, трябва да се изпращат на електронната поща на Общината до 20.12.2016 г. Класирането ще се извърши от комисия, назначена от кмета д-р Дарин Димитров, след оглед на всички обекти, заявили участие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони