Константин Проданов: Не третирам БСП като враг

Не третирам БСП като враг, те са друга партия, която се позиционира в левия спектър, дано да го докажат със съдържателни леви политики. Това каза по време на пресконференция лидерът на АБВ и водач на листата на ПК „АБВ – Движение 21“ в 23-ти МИР – София град и 27-ми МИР – Стара Загора Константин Проданов.

„Първо по отношение на БСП, дали ще се борим с тях - ние се борим с двуполюсния модел като такъв, защото в момента той се връща в най-уродливата си форма от средата на 90-те години, когато ни беше внушавано, че няма нищо друго освен тези две алтернативи и колкото и да мразим и двете, трябва да изберем една от тях, защото всичко друго или не струва, или няма шанс“, заяви Проданов.

Той обясни, че програмата на „АБВ – Движение 21“ е доста по-лява и доста по-чувствителна, отколкото това, което предлагат те. „Акцентите ни са доста различни“, коментира той и обърна внимание, че БСП говорят за защита на предприемача. „Което не е логично, поне от моя гледна точка, да бъде водещата ценност и водещия приоритет в платформата на една лява партия“, коментира Проданов. Той подчерта, че лявите и ляво-центристките партии защитават онеправданите, бедните и работещи хора.

„В тяхната програма няма дума за солидарност. Дори се отказаха от думата ляво в програмата си. Може би те считат, че правилният ход е по-близо до центъра“, допълни лидерът на АБВ. Според него десните политики в последните 27 години, прилагани и от леви, и от десни правителства са довели до разрухата, която има.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика