Контактна и адекватна е лекарката, която падна от седмия етаж в "Люлин"

35-годишната лекарка, която падна от 7-ия етаж на жилищна сграда в столицата , е контактна и адекватна. Това каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ проф. Асен Балтов по време на пресконференция за състоянието на лекарката.

„Искам да благодаря на колегите, които са свършили прекрасно своята работа. До момента на жената са направени 12 интервенции. Това което е най-важно е, че тук се използва един нов подход при лечението на такива тежки травми, който позволява ние постепенно да възстановим функциите и живота на пациента във вида, в който всеки би искал да изглежда, когато напуска една болница. Това не е единствения такъв случай – това е показен случай за работата на „Н. И. Пирогов“ и неговите екипи, които се отзовават винаги и правят всички по силите си“, заяви той.

„Тя в момента е в реанимация, за да бъдем по-спокойни ние. Контактна и адекватна е. Предстоят и още няколко интервенции, които не са животозастрашаващи. Такива случаи се възстановяват изключително бавно и трудно. Започваме раздвижване на всички стави“, каза още проф. Балтов.

По думите му една такава травма е свързана с голяма кръвозагуба, а кръводарители трудно се намират, но в случая кръводарителската кампания е била успешна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България