Контрабандист на цигари се изправя за трети път пред съда

Снимка: Агенция Митници

На съд по обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е бил предаден 54-годишният Валентин К., държал акцизни стоки без бандерол на стойност 26 250 лева.

Квалификацията на извършеното от подсъдимия – повторност на деянието, се определя от факта, че Валентин К. е осъждан с влезли в сила присъди за същите деяния през 2013 и 2014 г.

На 9 март 2017 г. при специализирана полицейска операция полицаи хванали подсъдимия докато паркирал автомобил „Митцубиши“ до лек автомобил „Ситроен“ на паркинг в кв. „Младост“ във Варна. От багажника на ситроена мъжът пренесъл до другата кола 3 кашона. Тогава полицейските служители го задържали.

В двата автомобила са открити и иззети 350 стека цигари без акцизен бандерол марка „Бизнес роял“ на стойност 26 250 лева. Стойността на дължимия акциз на иззетите цигари е в размер на 14 157 лева.

Предстои делото срещу Валентин К. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и лишаване от право да упражнява определени професии или дейности по член 37, ал. 1, т. 7 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право