Контрабандна валута и авточасти задържаха на ГКПП "Лесово"

Недекларирани 25 500 евро и 191 броя автомобилни части откриха митнически и гранични служители на ГКПП Лесово при проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил, съобщават от Агенция "Митници".

1506580240Колата, марка „Ауди А6" с чуждестранна регистрация, е пристигнала на трасе „Входящи леки автомобили" на ГКПП Лесово на 26.09.2017 г. около 21.00 часа, управлявана от турски гражданин. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка от дежурните митнически служители. При проверката, те откриват в багажното отделение на колата между лични вещи недекларирани 191 броя автомобилни части -тип сензори с марка „Мерцедес". При извършен личен преглед на шофьора, в джобове в дрехите му са открити недекларирани общо 25 500 евро в банкноти по 100 евро.

Автомобилът, контрабандната валута и авточасти са задържани. Срещу шофьора на автомобила- турски гражданин с инициали B.D. е съставен акт по Закона за митниците и Валутния закон за недекларираната валута, която подлежи на отнемане в полза на държавата. За контрабандно пренасяните авточасти срещу него е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас по чл. 242, ал.1, б. „д" от НК  за пренасяне през границата на страната без знанието и разрешението на митниците на стоки и предмети за търговски или производствени цели в големи размери. Досъдебното производство се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право