Контрабандни парфюми и обувки откриха в тайник на автобус на "Капитан Андреево"

1622 парфюма и 140 чифта обувки откриха митнически и гранични служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

На 30.01.2018 г. на входящо трасе пристига автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. Шофьорът и пътниците декларират парфюми и обувки, с логото на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013.

Автобусът е насочен за проверка с рентгенова система, при която митническите служители установяват зона с необичайна плътност. При последвалата физическа проверка митническите служители откриват в специално пригоден тайник укрити 1622 парфюма и 140 чифта спортни обувки. Продуктите са имитации на световноизвестни търговски марки, по-голяма част от които „Chanel", „Dior", „Pako Rabane", „Armani", „Lancome" и „ Nike","New Balance".

Установено е, че контрабандните парфюми и обувки са собственост на шофьора на автобуса, турски гражданин.

Срещу нарушителя са съставени два акта по Закона за митниците: единия за опит да бъдат превозени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другия акт за наличието на тайник. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България