Контрабандно злато за над 80 хил. лева задържаха на „Лесово“

1283 грама златни накити на стойност над 80 000 лева задържаха митническите служители на МП Лесово, съобщиха от пресцентъра на агенция „Митници“.

Контрабандните накити са открити при проверка на товарен автомобил, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът на автомобила, турски гражданин заявил, че не пренася ценности и валута за деклариране.

Превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура, при което е установена необичайна плътност в шофьорската кабина. При последвала физическа проверка митническите служители откриват под леглото на шофьора, в чекмедже с хранителни продукти, укрити 6 кутии, увити в черно тиксо, пълни с изделия от жълт и бял метал.

Открити са общо 286 обеци, пръстена, медальона, гривни, и синджира, с нетно тегло 1 283 грама. Според направената от вещото лице експертиза, накитите са от 14-каратово злато на стойност над 80 000 лева.

Контрабандните накити и нарушителят са задържани. Задържано е и превозното средство, послужило за извършване на престъплението.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право