Концерт на Баварски мандолинен оркестър поставя началото на нов музикален фестивал в Пловдив

С концерт на Баварския младежки мандолинен оркестър на сцената на Античния театър този четвъртък от 21 часа ще бъде официално открит най-младият и най-нов фестивал в рамките на Есенния салон на изкуствата „Пловдив-2017” - „Plovdiv Fresh Music Festival”.

Тридневният форум ще продължи до 9 септември (събота) и  има за цел да се превърне в своеобразен събор на млади и талантливи творци от цяла Европа и платформа за различни жанрове музика, която да внася допълнителна свежест в многоликия културен живот на Пловдив. Баварският младежки мандолинен оркестър ще изпълни обичани класически произведения и ярки образци на съвременната и развлекателната музика, а във втората фестивална вечер на сцената на Културен център „Тракарт” от 19 часа започва концертът „TERRA NOVA”.

В програмата са включени произведения на младите композитори от България и Германия Александър Матюсън, Максимилиян Цимерман, Светлин Христов, Клаас Краузе и Феликс Бьонигк, които ще концертират заедно със студенти по инструментално изкуство от Национална Музикална Академия "Професор Панчо Владигеров" – София. Голяма част от произведенията включени в програмата са писани специално за фестивала и ще бъдат представени за първи път пред пловдивската публика. Закриването на „Plovdiv Fresh Music Festival” ще събере на 9 септември (събота) от 21 часа в „BeeBop Cafe” пристрастените към джаза и джем-сешъна пловдивчани и гости на града. Почитателите на импровизацията и свободното музициране ще чуят аранжименти на известни джаз-стандарти, оригинали и обработки на познати парчета от различни стилове в изпълнение на младите таланти Александър Матюсън (пиано), Клаас Краузе (китара) заедно с местни музиканти, като вечерта ще завърши с отворен джем-сешън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони