Кон стъпка 2-годишно дете в Сливен (обзор)

Снимка: Архив

Двегодишно дете от Сливен почина, след като бе стъпкано от кон, съобщиха от полицията в областния град. Сигнал за случая е постъпил от Центъра за спешна медицинска помощ към 11,40 ч. на 24 октомври.

Инцидентът станал в района на местността Гочева мелница в промишлената зона на Сливен, в близост до 20-хилядния ромски кв. "Надежда". От кварталния участък задържали 21-годишен местен жител. Той е яздил кон по една от улиците в индустриалната зона, когато внезапно изскочило детето. Води се досъдебно производство.

Районният съд в Сливен задържа под стража 21-годишния Хюсеин Н. Искането за най-тежката мярка за неотклонение е било внесено от Районната прокуратура, съобщиха от Апелативната прокуртура в Бургас.

Първоначалната версия за случая бе, че детето е изскочило внезапно на пътя в индустриалната зона на Сливен. От прокуратурата уточниха, че то е било прегазено от коня, докато майка му го е държала за ръка.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Сливен.

В района, където са се разиграли фаталните събития, се е оформила нова, незаконна ромска махала, казаха служители на реда. В този район само преди пет месеца загина 3-годишно дете. То падна в шахта на пречиствателна станция. Откриха го на следващия ден, в един от колекторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България