Кооперация се жалва от междусъседска война – семейство си отмъщава заради отнет незаконен паркинг

Великотърновска фамилия е превърнала част от градинката пред блока си в незаконен паркинг за леката си кола и системно унищожава засетите от съкооператорите декоративни растения и храсти, предоставени безвъзмездно от общината по време на ежегодната кампания „Моята градинка”. За това сигнализира в жалба до Великотърновския общински съвет домоуправителката на кооперацията Ивелина Русинова, която търси съдействие от местния парламент и общинската администрация за възникналия междусъседски конфликт.

„От две години нашата кооперация участва в кампанията „Моята градина” на община Велико Търново и съм изключително доволна, както от професионалното отношение на служителите, така и от декоративните храсти и цветя, които ни доставяте. Имам, обаче, голям проблем със сем. Йорданови, живущи на етаж, което си е присвоило част от общинската градинка пред блока, за да я превърнат в незаконен паркинг за колата си, като за целта са насипали чакъл в градинката и са поставили отгоре тротоарни плочки.” – пише в жалбата си домоуправителката на кооперацията на ул. „Любен Каравелов” №69. Общото събрание излиза с решение семейството да не паркира повече там автомобила си, а като всички останали – на улицата пред блока.

На бившия незаконен паркинг съкооператорите засаждат общинските цветя и храсти и тук започва друг проблем. „Нощ след нощ цветята са изкоренени, изпочупени, стъпкани. На 100% сме сигурни, че това са противообществени прояви, извършени от сем. Йорданови.” – твърди Русинова.

Равносметката от тазгодишната пролетна кампания „Моята градина” за кооператорите е изтръгнати два броя жив плет и съсипани три броя, смачкани теменужки, липсващи сини треви, изтръгнато многогодишно цвете и счупена декоративна стомна. „Наред с това, въпросното семейство Йорданови от години складира в коридорите на мазите, както и в междублоковото пространство дървен материал, като излага сградата на опасност от пожар.” – завършва жалбата на Ивелина Русинова, която се надява местният парламент и общинска администрация да приложат рестриктивни мерки към проблемното семейство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони