Копие на кораба "Титаник" ще отплава за Ню Йорк през 2022 г.

Реплика на оригиналния кораб “Титаник” ще отплава по същия маршрут през 2022 г., съобщиха световните медии. Съвременният вариант на обречения кораб се конструира в Китай.

Плавателният съд има минимални разлики с оригинала – на него ще могат да живеят 2400 пътници и 900 души екипаж. Корабът е по-широк, за да отговаря на съвременните изисквания за стабилност и сигурност. Системите за навигация и управление също са съвременни.

Бъдещите пътници могат да бъдат спокойни – този път корабът е снабден с достатъчно спасителни лодки (една от причините за трагедията с оригиналния кораб).

Интериорът на “Титаник II” ще бъде абсолютно идентичен с този на оригиналния плавателен съд. Той ще има същото разпределение на каютите, публични места, басейн, Турски бани, както и централното дървено стълбище, добре познато от филма на Джеймс Камерън. След завършването му “Титаник II” ще има 840 каюти на девет етажа и пътниците ще могат да избират между първа, втора и трета класа, предаде БТВ.

Идеята за “възкръсване” на “Титаник” е на компанията “Блу стар лайн”. Строежът на кораба ще струва около 500 млн. долара, като през 2022 г. ще потегли по оригиналния маршрут – от Саутхемптън, Великобритания, до Ню Йорк.

От компанията успокояват, че този път плавателният съд ще завърши успешно курса си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии