Корейски младок уплаши Григор

Bulgaria's Grigor Dimitrov serves against South Korea's Chung Hyeon during their men's singles second round match on day four of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 19, 2017. / AFP PHOTO / GREG WOOD / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Григор Димитров се размина с уплаха в мача си от втория кръг на Откритото първенство на Австралия срещу неизвестния кореец Хьон Чун. Той успя да вземе победа с 1:6, 6:4, 6:4, 6:4 над 20-годишния си съперник, но му се наложи да положи много усилия за 2,36 часа на корта.

Още в първия сет се видя, че българинът с право се е опасявал от непознатия съперник. 105-ият в света игра фантастично и бързо записа успеха в частта на името си.

След кошмарното начало Гришо коригира играта си, а за свой късмет проби на старта на втория сет. До края на мача той контролираше ситуацията на корта, но победата не дойде лесно. Кореецът тичаше непримиримо след всяка топка и само опитът на Димитров му помогна да пречупи съпротивата.

„Преди шест месеца щях да загубя такъв мач - призна Григор. - Когато ме изравни в четвъртия сет, си казах: „О, не отново!“ От самото начало исках да го натисна, но бях прекалено агресивен. После промених играта си и това помогна.“

В момент от мача българинът прибягна до помощ от физиотерапевт заради проблем с ходилото. Оказа се, че травмата не е сериозна и той довърши двубоя на пълни обороти.

„Здрав съм, имам нужда само от почивка - призна той. - В следващия мач се надявам да играя по-добре.“

В третия кръг Димитров ще се изправи срещу французина Ришар Гаске, №18 в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт