Корейци купуват два завода за авточасти у нас

Сделката ще бъде факт в началото на 2019 г.

Корейска компания иска да закупи два завода за производство на авточасти у нас. Фабриките са с общо 500 работници. Сделката трябва да бъде факт през първото тримесечие на 2019 г. Това стана ясно по време на Втората сесия на Българо-корейския Комитет за промишлено коопериране, който се проведе в Сеул. В нея участваха зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и зам.-строителният министър Валентин Йовев.

България има потенциал да разшири износа за Корея на стоки като етерични масла и продукти от роза, вино, фармацевтични и козметични продукти, хранителни и софтуерни продукти, обясни по време на срещата зам.-министър Борисов. Експортът към азиатската държава се е увеличил с близо 120% през първата половина на тази година и е достигнал 40,5 млн. щатски долара.

По време на посещението на българската делегация в Сеул от корейска страна беше представен току-що подписан търговски договор, съгласно който ще бъде гарантиран износ за региона на продукти от хранително-вкусовата промишленост на стойност 30 млн. долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции