Корнелия Нинова: Борисов да поиска вот на доверие от коалиционните си партньори

„Накрая сме на първата сесия на 44-то НС. За нас колкото е важно да влезем в НС, два пъти по-важно е да свършим работата, за която сме избрани и също толкова важно е да се отчете тази работа. В политиката обикновено в предизборната кампания обещаваме всичко и след това забравяме да отчитаме какво сме свършили“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Надяваме се този отчет да стигне до повече хора и нека те да ни оценят. Още от нощта на изборите се определихме като опозиция, но в тази сесия за нас най-важното беше да очертаем алтернативата на управлението на ГЕРБ и ОП“, посочи още Нинова.

2017-7-27-bsp„Ние внесохме закони, които изпълняват от предизборната програма- политическата и идеологическата платформа на партията и коалиционните ни партньори. Те са обединени в няколко групи – социални въпроси за доходи, за права на работници, закон за възрастните хора, закон за млатеща и спорта, борбата срещу монополите, подпомагане на българската икономика и производство, за сигурност и борба с битовата престъпност и корупцията. Общо 17 законопроекта за 41 заседания“, обясни лидерът на БСП.

По думите й втората част от работата е праламентарният контрол. „Имаме рекордно постижение – 335 въпроса и питания, 5 разисквания, предизвикани с питания, 3 временни комисии: за НДК, за замърсяването на водата и за неизплатените заплати на работниците в България.

За тези 41 заседания имаме над 700 изказвания в зала. За да се оцени една работа, тя трябва да се съизмери с нещо. Ние ви представяме сравнение най-вече с управляващото мнозинство ГЕРП-ОП. Министерският съвет е внесъл 9 законопроекта, ние-17. ГЕРБ са задали 97 въпроси и питания, ОП -39 а ние- 335. За нас тази сесия беше много наситена, много активна, много динамична.“, каза още Корнилия Нинова.

Тя изказа благодарност към парламентарната си група. „Може би отдавна не сме имали толкова активна, динамична, отговорна и в изпълнение на предизборната си програма работа. Надявам се от септември да продължим още по- усилено.“

„Днес се прояви първото пропукване между коалиционните партньори ГЕРБ-ОП - отхвърляне на предложенията на ГЕРБ за зам.-председатели на КФН. Днес коалиционен партньор в правителство бламира мнозинството. Това показва сериозно напрежение в правителството. Като добавим и вътрешнопартийните разправии в ГЕРБ за НДК, взаимните обвинения, „Суджукгей“. Очевидно е разцеплението не само в управляващото мнозинство, но и във водещата партия. Това води до нестабилност в държавата. Г-н Борисов да поиска вот на доверие от коалиционните си партньори, след като днес го бламират.“, призова лидерът на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика