Корнелия Нинова: ГЕРБ се разпадат отвътре

В ГЕРБ има сериозни противоречия, става въпрос за разпределяне на порции власт и пари. Карат се помежду си за това. Това заяви във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Вижте откритото писмо на съветниците от Ботевград, едната половина обвинява другата половина от ГЕРБ в заигравки, далавери и т.н. Спорът между кмет и депутат в Хасково е по същата причина – за назначения, за „калинки“, за влияние... Просто се разпадат отвътре!“, така коментира последните скандали сред управляващите председателят на БСП. Според нея до това води преяждането с власт толкова години на всички нива- законодателна, изпълнителна и местна.

Корнелия Нинова призна, че и в БСП има конфликти от години, но те не са от такова естество, а по-скоро ги оценява като междуличностни.  „ В момента има един  колега, който създава напрежение и се опитва да обърне курса на БСП към коалиция с ГЕРБ.

„Това няма да стане, защото всички национални органи на партията са казали „не“ на такава голяма коалиция. Гледайте Германия, мислете за България. До какво доведе голямата коалиция там? До срив на системните партии и  появата на нещо екстремно, крайно, националистично, опасно. Затова на тези, които продължават да ровят в партията и настояват за коалиция с ГЕРБ, ще им кажа – няма да стане!“, заяви още председателката на БСП.

Тя припомни, че двата проекта за антикорупционно законодателство  на ГЕРБ и БСП имат сериозни различия.  Проектът на ГЕРБ предлага административни мерки, а на БСП разследване, даване на прокуратурата и съд, каза Нинова. Разминаването е и по отношение на антикорупционния орган.  Тази тема ще се разисква на предстоящия Консултативен съвет при президента на 9 октомври.

Корнелия Нинова припомни и за внесения проект от БСП за закриване на Комисията по досиетата, която е изчерпала своите функции. „Ще бъде използвана отново като инструмент  за разделение и омраза, от което обществото няма нужда. Това ще бъде една бухалка особено в ръцете на Антон Тодоров”, каза категорично тя.

Председателката на БСП посети в Международния ден на възрастните хора дом „Гергана „ във Варна, където беше направено за нуждите на обитателите му  дарение от 2000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика