Корнелия Нинова: Завеждам дело срещу Десислава Атанасова и ГЕРБ

Някой твърди за друг, че е извършил престъпление. Отива и го доказва. Поканих говорителите на ГЕРБ да го направят и да отидат в прокуратурата и съда. Не отидоха. Ходят по студия и разнасят документи. Единственият отговор в правова държава, който могат да получат е, и го получават днес – завеждане на дело срещу тях. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

Току що си внесох държавната такса и до края на деня завеждам дело на Десислава Атанасова и солидарно на политическа партия ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение, обасни нинова.

Оттук нататък, тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела. То е за всичко, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че г-жа Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки и въпреки това, след като вече е била информирана, продължи да клевети и да лъже в публичното пространство, каза още лидерът на БСП.

"В правова държава, отговорността се носи по съдебен ред. Те ще си я понесат. Всичко, каквото имат да казват оттук нататък – в Съдебната палата, СГС, заяви Нинова. Заведено е дело от Корнелия Нинова срещу Десислава Атанасова и цялата политическа партия ГЕРБ.

Лидерът на БСП обяви, че партията се противопоставя на увеличението на цената на водата и ще организира протест срещу това пред КЕВР на 15 декември. „На 15 декември КЕВР ще вземе решение за повишаване на цената на водата в 14 големи града“, каза Нинова и посочи, че сред тях е София, където се предвижда водата да се повиши с 9,5 %, или 2,36 лв./куб.метър.

„Категорично се противопоставяме на това увеличение на цената на водата. То не е аргументирано, нито ръстът на инфлацията е толкова", посочи Нинова и обърна внимание, че това решение ще бъде на закрито заседание на КЕВР.

„Това увеличение на цената на водата е поредното, то е драстично,не отговаря на увеличението на доходите на хората и е поредната стъпка към тяхното обедняване“, заяви Нинова. Според нея протестите идват като естествена реакция на политиката по увеличаване на тока, водата от една страна и от друга страна на доходите, които не растат. "Действия, които ощетяват доходите на хората, живота им, влияят върху бедността, върху проблеми в здравеопазването", коментира лидерът на БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика