Корнелия Нинова: Не вярвайте на ГЕРБ, помним какво правеха допреди няколко месеца

„С подкрепата на българския народ ние ще спечелим тези избори. Въпросът е каква промяна му предлагаме. Има две основни цели - да се справим с демографската криза и да унищожим паралената държава“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинов пред стотици граждани на Плевен.

По думите й трябва да спасим нацията си от изчезване и да посветим всички политики на това. „Ако отрежем главата на паралелната държава, ще има пари за всичко - за пенсии, за младите семейства, за икономика и индустрия. 10 млрд. краде паралелната държава и мафията от джобовете на българския народ“, обясни председателят на БСП. По думите й когато се сложи край на това, ще има възможност за всички други политики, а БСП иска и може да го направи. Нинова обясни, че връщайки тези пари на българите, БСП предлага развитие на бълагрското производство, българско земеделие, български стоки и родна икономика.

„Сега опонентите ни обещават, че ще повишават заплати, пенсии, разчитайки, че не помним какво беше преди няколко месеца“, подчерта Нинова. Тя припомни, че при гласуването на бюджета за 2017 г. ГЕРБ са се борили три нощи в пленарна зала, за да отрежат парите на БАН, да замразят парите на децата с увреждания.

„Не вярвайте на тези хора, защото знам какво правиха в последните години. БСП ще продължи политката си на защита на доходите и борба с бедността и безработица“, категорична бе тя.

„Въвеждаме и семейно подоходно облагане – млади семейства, които работят, ще плащат с 50 лв. на месец по-малко данък върху доходите за всяко дете“, каза още тя. Нинова подчерта, че е крайно време догодина да се преизчислят старите пенсии. Според нея само Швейцарско правило не помага на никого, защото увеличава пенсиите само с 3,4,5 лв. „Старите пенсии трябва да се преизчислят и го казвам с чисто лице пред вас, без притеснение, че някой ще каже, че обещаваме нещо, което няма да изпълним“, заяви лидерът на БСП и припомни, че през 2008 г. единствената партия, която е преизчислявала стари пенсии, е БСП. Тя обясни, че левицата ще направи това отново с новия средноосигурителен доход от 2013 г.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика