Корнелия Нинова отговори на Сотир Цацаров: Корупция с четене на закони не се бори, а с прилагането им

Корупция с четене на закони не се бори, а с прилагането им. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по bTV  във връзка с препоръките на главния прокурор Сотир Цацаров да чете Наказателния кодекс, след като  по-рано днес БСП изпрати писмо до Специализираната прокуратура с молба да бъде оповестен списъкът на политиците, финансирани от КТБ.

„Г-н Цацаров е казал, освен да чета НПК, че в хода на делото, което започва тези имена ще излизат, т.е. ще станат ясни, просто да видя какви са правилата на наказателния процес“, каза Нинова и обясни, че ще прочете още веднъж НПК.

По думите й обаче оповестяването на имената на политиците, финансирани от КТБ изглежда най-логичният ход. „Вчера прокуратурата, обявявайки обвинителния акт в един допълнителен документ е записала, че има финансиране на различни политици от обществено-политическия живот. Това вече е официално на органа, който разследва. Заради истината прозрачността, общественото настроение и мнение - мисля, че е редно да се знаят имената на тези хора. Затова и написахме писмото“, каза Нинова. По думите й ако се погледне най-общо на КТБ, ще се види, че този казус е пълно огледало на Прехода. „Смятам, че неговото решаване, така че да се върне чувството за справедливост у хората, може да сложи край на модела на Прехода. Документът на прокуратурата е наречен „Моделът КТБ“, каза лидерът на БСП. Според нея изчистването на делото за КТБ може да бъде край на модела на Прехода и да се тръгне по една постпреходна България с други принципи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика