Корнелия Нинова: Президентската двойка изпълни със съдържание институцията

Президентската двойка изпълни със съдържание институцията и абсолютно последователно изпълнява предизборните си обещания. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова за първата година от встъпването в длъжност на държавния глава Румен Радев“.

Според нея това е най-силната характеристика на Румен Радев и Илияна Йотова. „Респектиращ беше отчетът на президента и вицепрезидента. Придадоха за тази една година ново съдържание на президентската институция. Запълниха я със съдържание: впечатляваща международна дейност, в който президентът Радев отстояваше националния интерес на България, силни, последователни и твърди позиции, съсредоточени по вътрешнополитически въпроси, съсредоточени върху теми като национална сигурност, борба с корупцията, социални въпроси“, изброи Нинова.

Попитана какво не е успял да направи държавният глава, лидерът на БСП посочи, че той сам е направил своя отчет.

„Не успя да ни убеди, включително и нас за достигане на 2% от БВП за превъоръжаване. Знаете, че нашата партия има друга позиция по този въпрос. Аз съм я заявявала пред него на КСНС. Самият той каза, че не е успял да убеди управляващите по отношение на мерките за борба с корупция. Остана на различна позиция с управляващото мнозинство с антикорупционния орган“, допълни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика