Корнелия Нинова: Румен Радев не е наложен нито отвън, нито отвътре

Лидерът на БСП Корнелия Нинова

Ген. Румен Радев не е кандидат, наложен нито отвън, нито отвътре, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.

Системата ни е сбъркана – смята се за нормално кандидатът да е предложен отвън или от икономическо лоби, а не се приема единственото нормално в тази ситуация. Радев е наша кандидатура, това е промяната в България. Казваме „Край“ на това политическо мислене – че някой отвън може да ни диктува, че някой отвътре може да ни дърпа конците. Този човек не е кандидатура нито на външни, нито на вътрешни сили, заяви Нинова.

Според нея избирането на Радев е едновременно победа за него, за БСП, но и загуба за ГЕРБ. Има негативен вот към правителството и политиките, които водеше, голяма заслуга има БСП, както и личен вот на Радев – с качествата си той привлече много хора извън БСП, посочи тя.

По думите на Нинова БСП категорично няма договорка с ГЕРБ по каквито и да е въпроси. Освен това премиерът в оставка Бойко Борисов „лъже, че имаме договорка с ДПС“. Не сме имали договорки с политически централи с никого. Да видим фактите – извън БСП, най-много гласове Радев получава от ГЕРБ, след това – ДПС, Патриотичния фронт, Реформаторския блок, Веселин Марешки – т.е. хора от най-различни политически партии и с различни убеждения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България