Корнелия Нинова ще обжалва решението на съда по делото с Бойко Борисов

Корнелия Нинова

Ще обжалвам решението на съда по делото с Бойко Борисов. Това каза пред журналисти в парламента председателят на БСП Корнелия Нинова, след като Софийският градски съд отхвърли исковете за обезщетение, заведени от Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

„Имаме на първа инстанция решение по нашия съдебен спор с г-н Борисов. И тъй като доста време аз давах отговори и обяснявах някакви неща, сега искам аз да задавам въпроси. А те са – първо, да чуя всички говорители, които много гръмко твърдяха, че съм била член на СДС и даже и зам.-министър на Иван Костов, ги питам какво ще направят сега. В съдебното решение тези обвинения са определени така: „неистинност на приписваните обстоятелства“, „по делото липсват данни ищцата Корнелия Нинова действително някога да е била член на СДС“. Надявам се, че този разговор е приключил. И ги питам тези хора сега как се чувстват. Защото по делото са проведени експертизи, изслушани са свидетели и изводът е следният – "няма данни да е била някога каквото и да е в СДС“, коментира Нинова.

Тя припомни, че е завела това дело срещу Борисов и за определението „Г-жа Лъжа“. „Което след него се повтаряше многократно от много активисти на ГЕРБ. Заключението на съда в днешното решение е следното – че това обвинение е „безлично, абстрактно, безадресно“, „касае се за жена политик, но не и за Корнелия Нинова“. Значи всяка жена политик в България може да се чувства "Г-жа Лъжа", но аз да не се чувствам така – това е изводът на съда. Надявам се да спрат и с „Г-жа Лъжа“, каза още лидерът на БСП.

„На основание на тези мотиви на съда ще обжалвам решението, защото заключението е, че и двете неща – неистинните твърдения, че съм била в СДС и безадресното "Г-жа Лъжа", не би трябвало да са ми причинили обида или притеснения. Но при такива ясни мотиви нямам друг избор, освен да обжалвам това решение на втора инстанция“, каза още Нинова.

Тя припомни, че сумата, която е присъдена Борисов да й плати като разноски по делото, ще бъде преведена на семейство с дете с увреждане. Средствата са в размер на 1680 лв.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България