Корона „Сваровски“ за „кралицата“

„Златните момичета“ от предишния състав на националния ансамбъл по художествена гимнастика ще награждават призьорките на Световната купа в София следващия уикенд.

„Надявам се да наградят нашия отбор", заяви президентът на федерацията Илиана Раева. Но пред българския ансамбъл има сериозен проблем - Елена Бинева е с температура.

"Имаме резерви, които могат да я заместят, но тя самата настоява да играе“, твърди Раева.

Девет ансамбъла и 51 индивидуални състезателки от 28 страни идват за състезанието. При индивидуалистките България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева. Главен съдия ще е трикратната световна шампионка Мария Петрова. Доскорошните звезди на килима Силвия Митева и Християна Тодорова пък ще реферират на международния турнир на 2-3 май, също в „Арена Армеец“, в който ще участват Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова.

Един от призовете обаче няма да зависи от съдиите - кристалната корона „Сваровски“ за „кралица“, която ще бъде връчена на най-красивата състезателка според гласуване на Българската асоциация на спортните журналисти.

На откриването на 5 май ще бъде честван 70-годишният юбилей на легендата Мария Гигова, а в неделя ще има официално изпращане на треньор №1 на България Ина Ананиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт