Костадинова – ВИП гост в новата сграда на МОК

МИНСК – Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет, ще бъде ВИП гост на церемонията по откриването на новата сграда на МОК в Лозана. В неделя сутрин специален чартър ще отведе от Минск в Швейцария всички председатели на национални комитети, където Първия на световния спорт Томас Бах обещава да им покаже истински бисер на архитектурата. След партито, организирано от МОК, всички се връщат обратно на вторите Европейски игри в Беларус. Снощи Костадинова бе в ложата на стадион „Динамо“ за откриването.

Ивайло Иванов понесе родния трибагреник на церемонията. Най-добрият ни джудист беше избран между 85 наши атлети от 15 спорта, които ще преследват отличията в Беларус. Бронзовият медалист от европейското през 2016 година е и една от големите ни надежди за сериозно представяне на игрите.

Организаторите в Беларус се разтрепереха заради прогнозата за времето. Гръмотевици и светкавици се превърнаха в ежедневие в Минск след необичайно високите за този период от годината температури.

„Природата е извън нашия контрол – казваше на всеки час Саймън Клег, изпълнителен директор на игрите. – Прогнозите показваха дъжд точно преди откриването. Метереолозите обаче твърдят, че когато то започне, небето вече ще е чисто.“

По-голямата част от местата на напълно реновирания стадион „Динамо“ са покрити. Но от съображения за сигурност на никой не бе позволено да носи чадъри.

Още преди откриването стартираха и първите български спортисти на игрите. Започнаха боксьорите Тинко Банабаков, Радослав Панталеев и Петър Белбаров, както и състезателите по стрелба с лък Иван Банчев и Добромира Данаилова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена