Костов пак игра за „Левски“ след четири месеца

Станислав Костов, голмайсторът на „Левски“ и Първа лига от изминалия сезон, се завърна в игра. Нападателят се появи като резерва в заключителните минути на двубоя с „Витоша“, спечелен от „сините“ с 2:0. Таранът бе извън терените в продължение на близо четири месеца или общо 129 дни. Последният мач на българския национал бе на 1 август при тежката загуба с 0:4 от АЕК в Лига Европа. През цялата календарна година играчът имаше здравословни проблеми и се налагаше в определени мачове да играе на инжекции. През септември юношата на „Пирин“ се подложи на операция от „футболна болест“ (разтежение на адукторите). Срещу „тигрите“ той влезе в 86-ата минута на мястото на Дени Алар. Появата в игра на Станислав Костов бе приветствана радушно от феновете на домакините.

"Това момче заслужава отново да играе на високо ниво - призна след успеха Петър Хубчев, наставникът на "Левски". - Положи много усилия, за да се върне. Мина през много неща. Все още не е на 100%, липсва му игровата практика, но това е напълно нормално."

Иначе попаденията срещу последния в Първа лига реализираха Паулиньо и Станислав Иванов. „Сините“ обаче впечатлиха и с невероятни пропуски. В първия случай Франко Мазурек пропусна да удвои преднината на домакините след отлична атака и крайно неточен изстрел на аржентинеца. След почивката Алар получи отличен пас от Живко Миланов, но от няколко метра стреля в аут.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ