Костов се завръща срещу ЦСКА

Станислав Костов, голмайсторът на „Левски“, ще бъде на разположение на наставника Петър Хубчев за предстоящото дерби с ЦСКА в неделя. Новината разкри самият треньор на „сините“.

„Такава ми е информацията от лекарския щаб“, поясни бившият селекционер, допълвайки, че същото важи още за Филипе Нашименто и Хали Тиам.

Португалецът игра като титуляр в два мача поред, но пропусна успеха над „Локомотив“ (Пд) с 1:0 заради лека травма. Сенегалският полузащитник пък пострада сериозно срещу „АЕК (Ларнака) в София в първия ден на месец август и оттогава е извън строя.

Дори и Костов да бъде здрав за срещата с „червените“ обаче, фаворит за титуляр в атаката на 26-кратните шампиони е Найджъл Робърта. Холандецът вкара победния гол срещу „смърфовете“ в събота и вече има три попадения в три мача от Първа лига с екипа на „Левски“. 21-годишният играч успя да се разпише още срещу „Царско село“ и „Витоша“ (Бистрица) по-рано този месец.

В същото време в неделя „сините“ получиха почивка, а от днес на „Герена“ започват подготовка за дербито.

„Имам някои неща, които допълнително искам и трябва да се случат, но това са аспекти, които не искам да ги коментирам – обясни Хубчев на въпрос за сблъсъка с градския съперник, негов първи като треньор на „Левски“. - Ясен е интересът към дербито, но това са три точки - толкова важни, колкото и загубените срещу „Берое“. Ясен е и зарядът за такива мачове, но ролята на треньорите в случая не е такава, каквато в други срещи, когато тимът може да заспи и подцени нещата. Моментната форма не оказва кой знае какво влияние върху самия мач. Не знам дали ще повярвате, но аз не съм мислил за двубоя с ЦСКА. Нас ни интересуваше какво тренираме през седмицата до момента.“

Опитният специалист опроверга информацията, че е водил лично разговори с Талеб Тауата, бранителя на „Айнтрахт“ (Франкфурт).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ