Коутиньо иззема ролята на Меси

„Барселона“ трябва да се справя без своя голмайстор, капитан и лидер Лионел Меси през следващите три седмици. Аржентинецът контузи своето рамо по време на двубоя със „Севиля“ (4:2) и ще бъде аут за мача с „Интер“ от Шампионската лига, а същото важи и за предстоящото Ел Класико с „Реал“ (Мадрид) през уикенда. В Испания обаче набързо намериха заместник на Лео. Водещият вестник „Марка“ посочи Филипе Коутиньо като логичния избор пред Ернесто Валверде.

„Последният път, когато Меси пропусна серия от мачове за каталунците, бе през 2015 година – се казва в анализ на медията. - Тогава Неймар се нагърби със задачата да бъде лидер на отбора, вкарвайки 11 гола в 9 мача. Сега нещо сходно се очаква и от Коутиньо. Бразилецът е най-скъпият трансфер в историята на клуба и е логично да се очакват големи неща от него. Филипе се представя добре, след като премина през януари от „Ливърпул“, но до момента не е усещал тежестта върху раменете си. Това обаче ще се промени през следващите седмици и ще видим как ще му се отрази. Другият, за когото важи това, е Луис Суарес. Уругваецът вкара девет гола в девет мача, когато Меси бе извън строя преди три сезона. Така че треньорът Ернесто Валверде може да се надява сега да се случи нещо подобно.“

Подобни проблеми обаче има и Лучано Спалети от „Интер“. Италианският треньор не може да разчита на халфът Раджа Наинголан, получил контузия срещу „Милан“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят