Коцето Калки и съпругата му Мартина Табакова: Не проспахме първата брачна нощ!

След сватбата любовта ни отново се възпламени

Разликата в годините никога не ни е притеснявала

Детенцето ни е най-голямото ни щастие

- Оженихте се само преди два месеца на остров “Света Анастасия”. Промени ли се нещо в отношенията ви след церемонията и ще има ли сватбено пътешествие?

- Мартина: Да, промяната след сватбата беше, че нещата между нас разцъфтяха с нова сила и любовта ни отново се възпламени. Сватбеното пътешествие все още предстои и ще бъде през ноември във Венеция и е съчетано с мой концерт там. Иначе ми се иска да имаме шанс да отидем и на по-екзотични места като Тайланд и Индия.

- Калки: Познаваме се вече 10 години, живеем заедно от няколко години и нашият съвместен живот е вече установен, затова не са се променили чак толкова много неща.

- Днес смятат сключването на брак за формалност, защо се решихте?

- М.: Преди време и аз разсъждавах така, но сега вече имаме дете и да направим сватба ми изглеждаше най-нормалното нещо, а и Теди много искаше такова събитие да се случи. За всяка жена това си е сериозно изживяване и за мен беше нещо изключително ценно!

- К.: Да, наистина много хора вече считат това за формалност и до голяма степен е така, но всяка жена мечтае да мине под венчило и да се види в бяло. Това беше мечта и на Мартина и решихме да я осъществим, като направим едно романтично събитие, което да ни остави спомени не само на нас, но и на Теди, който беше главен шафер.

- Как решихте освен в живота да станете дует и на сцената и какви нови общи проекти подготвяте?

- М.: Аз съм пианист, а той е певец и нещата се получиха съвсем естествено, като вече имаме съвместен албум с най-популярните любовни дуети – “Great Lоve Duets” и предстои скоро да му направим промоция.

- К.: В албума са включени 10 световноизвестни дуета в наше изпълнение, голяма част от които са от филми, като “Брилянтин”, “Криминале”, “Мръсни танци” и други. Идеята за този диск ни дойде спонтанно, защото често ни се налагаше да пеем заедно и дори преди време ни искаха да заминем за по-дълго време в чужбина, където да изпълняваме повече дуетни неща. Тогава нямахме възможност да приемем този ангажимент, но тази идея - да направим повече общи неща ни се запечата и вече я реализирахме. Сега предстои и радио премиера на новата ни песен с Марти “Къде отива любовта?”

- Запознанството ви е било много драматично. Кога усетихте, че този човек ще стане специален в живота ви?

- К.: Може би аз не го усетих точно веднага, а малко по-късно - след два месеца, като тя ми се обади по телефона и ми каза – Нещо се случи с мен, аз се влюбих в теб! Отношенията ни обаче се развиха постепенно, а не изведнъж.

- М.: Може би самото запознанство, бидейки толкова драматично, ми показа, че нещо кардинално ще промени нашите светове и живота ни, като така и стана. Тази случка ми подсказа, че нещо важно предстои.

- Кое е най-романтичното нещо, което сте правили един за друг?

- К.: Мисля, че тази сватба беше най-романтичното нещо, което съм правил за нея – виж какви хубави пръстени имаме. Другият романтичен жест е, че и подарих острова – имам предвид една торта под формата на остров “Света Анастасия”, на който се проведе церемонията. Като цяло беше доста емоционално, защото освен всичко друго, ние изнесохме и вълнуващ концерт, в присъствието на най-близките ни приятели – беше прекрасен ден и прекрасна нощ!

- М.: Коцето беше инициатор да направим този концерт и всичко беше изключително романтично поднесено – сватба с концерт и албум. Прекрасен подарък от негова страна. Стараем се и в ежедневието да си поднасяме изненади един към друг – малки духовни изненади и все още преоткриваме много нови неща.

- А кой е най-хубавият подарък, който сте си правили?

- М.: Не е един. Особено в началото на връзката ни, пазя всичко, което ми е поднасял, за мен всичко от него е ценно. ( Показва картина, нарисувана от Коцето – интересно лице с големи, изразителни очи –б.а.). Той я сътвори по време на Богородичните пости и идеята му беше да изобрази Богородица, която страда за сина си, като сякаш в нея успя да вплете и мои черти и се получи все едно е посветена на мен, така го чувствам.

- К.: За мен Теди е най-хубавият подарък от нея, тя изпълни тази мечта на живота ми - да имам детенце и това беше и продължава да бъде най-голямото ни щастие.

- Синът ви вече е първи клас в Музикалното училище. Как ви промени неговата поява и кои ваши качества е взел?

- М.: Направи ни по-мъдри, по-мислещи и по-отговорни. Иначе е взел от нас много – инатът, амбициите и талантите. Теди има много творчески наклонности, обича да рисува, ходи на хип-хоп, на спортни танци и на уроци по актьорско майсторство. Надявам се да е силен и да развива своите качества.

- К.: Теди ни промени с това, че като има дете и човек влиза в един режим, изцяло съобразен с него - единствено турнетата с театъра не мога да ги съобразя с него. Ето, сега се върнахме от Братислава със “Секс, наркотици и рокендрол”, преди това бяхме в Щатите и Канада, а миналата година в Австралия и Нова Зеландия…

- Планирате ли още деца?

- М.: Ако питаш него би искал да имаме цяла банда деца, но за съжаление ще трябва да се ограничим с по-малък брой, но каквото е писано. Аз лично искам максимум още две.

- К.: За мое съжаление Мартина не мисли като мен по отношение на бройката и все казва, че още има време за нови попълнения и че трябва да развива кариерата си на класически музикант. Годините обаче си летят много-много бързо, особено за жените и те не усещат колко трудно става след време едно семейство да се сдобие с дете. Биологичният часовник е нещо много особено и трябва да се съобразяваме с него и то може би повече, отколкото с кариерите си.

- Разликата в годините някога притеснявала ли ви е?

- М.: Никога не ме е притеснявала, въпреки че като се запознахме, аз бях на 20 години и връзката ни имаше бурни обрати, но смятам, че съм на правилното място, с правилния човек и в правилното време. Родителите ми в началото гледаха на отношенията ни по друг начин, но ние сме достатъчно големи да преценяваме сами за себе си кое е най-доброто за нас.

- К.: Не, тази разлика не ни е притеснявала поне досега и се надявам, че ни престоят още много години, в които няма да ни притеснява.

- Спазвате ли здравословен режим?

- К.: Здравословният режим при нас е, че още като станем сутрин и си правим загряващи упражнения. Също така, за мен едно от най-важните неща за здравето е водата и ние се стремим да си наливаме и пием хубава вода, като редуваме от различни източници. Над Бояна например има едно прекрасно изворче, където се счита, че има магнитна вода, която е много полезна за здравето. Относно храните - това, което ми се струва уникално и изключително полезно за България е киселото мляко. Още в началото на миналия век у нас идват руски учени да изследват защо има толкова много дълголетници в страната ни и се установява, че е поради лактобацилус булгарикус. Въпросът е да си намираме наистина качествено мляко. Ние си купуваме и сирене от село, където е истинско, защото у нас е малко трудно човек да си набавя качествени храни, освен ако не живее извън София и няма градинка.

- М.: Аз не спазвам особен режим на хранене и за разлика от Коцето си позволявам да ям месо, защото не мога да се откажа от него.

- Кой готви по-често у вас и кои храни ви действат като афродизиак?

- К.: И двамата готвим, с Марти сме си поделили домакинските задължения, но аз мисля, че по принцип мъжете имат по-добър усет към готвенето в някои неща, или може би в моето семейство е така, че по мъжка линия се предават кулинарните умения. Смее се. А афродизиак според мен е виното, аз обичам хубавото домашно вино. Имам пациенти, които ми носят истинско домашно вино, това по магазините няма нищо общо с гроздето.

- Много популярни личности признават, че са проспали първата си брачна нощ от умора, при вас как беше?

- М.: Не, Слава Богу не я проспахме. Бяхме много изморени, но все пак това е първата брачна нощ.

- К.: И при нас имаше опасност това да се случи, защото подготовката за събитието и концерта ни отне толкова енергия, но в крайна сметка решихме, че няма да проспим първата си брачна нощ. Слава Богу, на следващия ден имаше възможност да останем сами на острова, след като всички си тръгнаха и за нас нощта прерасна в ден...

- Кога за последно се скарахте и на кои теми спорите?

- К.: Непрекъснато спорим и се караме на всякакви теми, но най-често музикални, разбира се. Абсолютно за всичко спорим, защото има нещо твърдоглаво в нея за съжаление и не обича да слуша по-големите, като мен. И двамата сме Стрелци, но по-скоро в нея има нещо и от Овен, защото обича да се налага от време на време, най-вече за творчески неща,.

- Най-трудният момент във връзката ви?

- К.: Това беше периода след като се роди Теди, защото тогава още бях с Жози (бившата съпруга на Калки –б.а.) и имаше един период от около две години, в които се люшках, докато ми изкристализира какво да направя и как да се случат нещата. За мен беше много мъчително, пък и за нея, просто за всички, които бяха въвлечени в цялата ситуация. Това беше най-трудният ни период и тогава за едно лято дори се бяхме разделили, имаше нещо като полураздяла, защото тя сякаш вече не вярваше, че ще станем семейство. Наистина беше много тежък период и аз направих стъпката отново да сме заедно.

- Калки, ти игра Христос в мюзикъла “Иисус Христос Суперзвезда”. Промени ли се животът ти след това?

- К.: Всъщност животът ми се промени много преди това, защото моята връзка с Иисус е вътрешна и тя датира още от времето, когато бях на 20 години и тогава по собствена воля приех кръщението. Така че ролята ми в този мюзикъл беше една моя сбъдната мечта по укрепването на връзката ми с Бог и често съм усещал неговата закрила. Слава Богу и други театри продължават да правят този спектакъл, като сега през април и Старозагорската опера е решила да представи “Иисус Христос Суперзвезда”. Директорът на операта - Огнян Драганов, заедно с режисьора проф. Светозар Донев ме поканиха отново да вляза в тази роля. В този спектакъл за първи път ще участва и Мартина, която поканиха за ролята на Мария-Магдалена, което за нея е голямо щастие.

- Случват ли се чудеса в живота ви и вярвате ли в ангели?

- К.: Вярвам, че има духовни водачи, които бихме могли да наречем и ангели, това са свръхестествени същества, които витаят около нас и са готови да ни помагат и направляват в нашия път – било то чрез влияния върху мислите и чувствата ни, или насочване в дадени ситуации. При мен е имало такива критични ситуации, например през 96-та година, когато бях на голямо яхтено пътешествие с яхтата “Фронтлайн” и преживяхме много тежка тридневна буря в Йонийско море. Тогава яхтата толкова се изпотроши, че не знам как успяхме да доплаваме до Малта, но явно в такива моменти има сили, които ни помагат. Спомням си, че точно преди пътешествието дойде един капитан, който беше шеф на ДИК Варна и ми подари икона на Свети Никола и аз непрекъснато имах усещането, че тази икона ни пази, а и Свети Никола е покровител на моряците.

- Любима мисъл?

- М: “Колкото повече, толкова повече!” (Мечо Пух)

- К: “Талантът е късмет. Важното нещо в живота е куражът.” (Уди Алън)

Нашите гости

Популярният изпълнител Костадин Георгиев-Калки се ожени за талантливата пианистка Мартина Табакова на 26 август тази година като двамата направиха стилно тържество на остров “Света Анастасия”. Запознанството им преди близо 10 години обаче съвсем не е романтично. Калки я вижда за първи път в болницата - цялата в бинтове, след като я блъска кола. Инцидентът става, докато тя пресича пешеходната пътека към бензиностанцията, където с Калки имат работна среща за негова музикална програма, за която той набира екип. След сблъсъка с колата, Мартина се преобръща няколко пъти и пада на главата си, като по чудо остава без сериозни травми. Певецът, който е и практикуващ стоматолог, признава с чувство за хумор, че той като лекар изпитал нужда да се погрижи за нея, когато я видял в такова състояние. Тя самата също не крие, че почти веднага се влюбила в привлекателния изпълнител. Двамата имат и един син, който вече тръгна по техните стъпки и е първокласник в Музикалното училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта