Кошмарът „Де Бур“ изплува на „Меаца“

Кошмарът „Франк Де Бур“ отново изплува на стадион „Джузепе Меаца“. Преди две години холандският специалист стартира катастрофално кариерата си начело на „Интер“ и това предопредели скорошната раздяла между двете страни. Тогава „нерадзурите“ спечелиха едва една точка в първите си два кръга срещу непретенциозни съперници като „Киево“ (0:2) и „Палермо“ (1:1). До уволнението му през ноември грандът от Милано бе инкасирал 7 загуби от 14 срещи във всички турнири.

Началото на новата кампания е идентично с това от сезон 2016/17. „Интер“ на Лучано Спалети измъкна едно равенство след 180 игрови минути – 0:1 от „Сасуоло“ и 2:2 с „Торино“ в неделя.

Единственото по-лошо начало за 18-кратния шампион на Серия А датира от 1983/84, когато тимът тръгна с две поражения. През 2011 година с треньор Джан Пиеро Гасперени отборът отново взе само точка за същия период, но първия мач за сезона с „Лече“ бе отложен, а в последствие и спечелен.

В домакинството на „биковете“ Иван Перишич и Стивън де Врай дадоха солидна преднина на домакините още преди почивката. След подновяването на играта неочакван срив доведе до изпуснатата победа след голове на Андреа Белоти и Суалихо Меите.

В същото време феновете на „Дженоа“ почетоха жертвите от срутения мост “Моранди“ в Генуа с 43-минутна тишина по време на срещата с „Емполи“ (2:1). Точно толкова бяха и загиналите в средата на август. В края на първата част мълчанието бе нарушено със скандиране на името на пристанищния град.

А „Фиорентина“ вкара 6 гола в Серия А за първи път от 22 години при успеха с 6:1 над „Киево“. За последно това се случи през 1996-а срещу „Падова“ (6:4).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят