Кошмарът на Моуриньо се сбъдна - "Юнайтед" отива в Русия

A screen displays the clubs that will be facing each other following the draw for the round of 16 of the UEFA Europa League football tournament in Nyon on February 24, 2017. / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES

Кошмарът, за който предупреди Жозе Моуриньо, се сбъдна. На 9 март "Манчестър Юнайтед" ще гостува на "Челси" в четвъртфинал за Купата на Англия, а след два дни отлита на 3000 км до Ростов за първи осминафинал за Лига Европа. Вторият на Русия въобще не е и лек жребий - у дома в Шампионската лига победи "Байерн" с 3:2. Най-евтините самолетни билети за феновете струват 431 паунда - през Истанбул за 8,30 часа. Останалите продължават на 10 часа само в едната посока.

Голямата новина в "Юнайтед" обаче пак е около Уейн Руни. Капитанът отсече, че няма никакво намерение да напуска в посока Китай. В декларация голмайстор №1 в историята на клуба обяви, че иска да изпълни договора си, който е и за следващия сезон.

Магията на жребия събра странни двойки. Един срещу друг ще играят белгийските "Генк" и "Гент". Също така германските "Шалке" и "Борусия" (Мьонхенгладбах). Повече от взривоопасно ще е на балканското дерби "Олимпиакос" - "Бешикташ".

Живко Миланов, единственият останал българин в турнира, ще се срещне с "Андерлехт", след като неговият АПОЕЛ направи вече много подвизи в турнира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят