Кошмар с контузии за „Милан“ и „Арсенал“

Проблемите за „Милан“ преди голямото дерби с „Ювентус“ в Серия А се увеличиха още повече след мача с „Бетис“ (1:1) в Лига Европа. Наставникът Дженаро Гатузо е опрян до стената и до последно няма да знае на кого ще може да разчита за сблъсъка на „Сан Сиро“ в неделя. С оплаквания след гостуването в Севиля са Андреа Мусакио, Хакан Чалханоглу и Патрик Кутроне. Бранителят ще мине тест преди да стане ясно какво е състоянието му. След срещата нападателят Патрик Кутроне също бе прегледан от лекарския щаб заради болки в левия глезен. А със сходен проблем е и турският ас.

Към тях трябва да се прибавят и трайно контузените Лукас Билия и Матиа Калдара. А равенството в четвъртък пропусна и Гонсало Игуаин заради здравословни проблеми. Очакванията обаче са нападателят да е на линия за мача с „Юве“, откъдето дойде през лятото в Милано.

Подобни тревоги има и Унай Емери, мениджър на „Арсенал“. Неговият тим записа трето поредно равенство във всички турнири след 0:0 със „Спортинг“. Резултатът обаче остава на заден план, след като Дани Уелбек е със счупен глезен след лошо приземяване при опит да вземе първа топка.

„Тази ситуация повлия психически на футболистите – обясни Емери след мача на „Емирейтс“. - След последния съдийски сигнал никой не говореше за резултата, а всички питаха за състоянието на Уелбек.“

Английският национал получи десетки съобщения от свои колеги и съотборници в социалните мрежи с пожелания за бързо връщане на терена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят