Коя египетска зодия сте?

Тот

(29 август - 27 септември)

Тот е бог на мъдростта, познанието и науката, а също и на занаятите. Той е едно от най-важните божества в египетската митология. Изобразяван е като мъж с глава на ибис или павиан. Хората, родени под неговия знак, са с остър ум, прецизни и точни. Умеят да намерят изход и от най-заплетени ситуации. Но са готови да се откажат от идеите и възгледите си, стига да имат изгода от това.

Силни страни: оригиналност, опитност.

Слабости: нетърпеливи, прибързани, твърде самокритични.

Професии: журналисти, актьори, адвокати, учители.

Хор

(28 септември - 27 октомври)

Хор е бог на Слънцето. Има глава на сокол и носи двойната корона на Египет и ореол от слънчевия диск. Той е бил и първият фараон - оттук идва и твърдението за божествения произход на фараоните. Родените под този знак се смеят в лицето на опасността. Те биха жертвали живота си, за да отмъстят за баща си.

Силни страни: оптимисти, изключително тактични и общителни, държат да получат най-доброто от живота.

Слабости: нямат реална преценка, твърдоглави са и избягват конфликтните ситуации.

Професии: политици, пиари, медии.

Уаджет

(28 октомври - 26 ноември)

Изобразяват богинята Уаджет като кралска кобра, символизираща мъдростта и познанието. Уаджет е била покровителка на Долен Египет, а впоследствие и на земята и фараоните. Родените под нейния знак са рационални, предпазливи, амбициозни и съвестни. Те са също алтруисти, но и дървени философи.

Силни страни: за тях семейните ценности са изключително важни.

Слабости: склонни към черногледство и песимизъм, понякога стават мрачни и необщителни.

Професии: архитекти, инженери, издатели, редактори, контрактори, директори.

Сехмет

(27 ноември - 26 декември)

Сехмет е богиня на войната, разрушението, споровете и изцелението. Името й означава Могъщата. Тя е едновременно воин и лечител. Рисуват я като жена с лъвска глава. Родените под нейния знак са хора речовити, с брилянтен ум, сдържан оптимизъм и богато въображение.

Силни страни: остроумни и изключително приспособими към всякакви условия.

Слабости: нетърпеливи, буйни и си падат малко скандалджии.

Професии: учители, преподаватели, лекари, писатели, тв водещи, инвеститори. Мнозина от световните шампиони са родени под този знак.

Сфинкс

(27 декември - 25 януари)

Сфинксът е пазител на съкровищата, който може да се преобразява във формата на всяко живо същество. Хората, родени под този знак, умеят така да променят възгледите си, че да паснат на всяка житейска ситуация. Те са разумни и дисциплинирани. Родени детективи.

Силни страни: въпреки че дават вид, че са шегобийци и с лек характер, те са сериозни, дискретни и имат точна преценка за нещата.

Слабости: не са безпогрешни, а сбъркат ли - трудно си признават. Горделиви и честолюбиви.

Професии: всичко на свободна практика.

Шу

(26 януари - 24 февруари)

Шу е бог на слънчевата светлина и вятъра. Съответно родените под неговия знак са изключително талантливи и нерядко имат голям успех като творци. Понякога предпочитат способностите им да остана скрити от света, така да се каже, за лично ползване. Тези хора творят тайно, защото не вярват в успеха на своите начинания.

Силни страни: имат чувство за хумор, съзнателни и принципни.

Слабости: много са колебливи и така пропускат важни шансове в живота.

Професии: социален работник, съветник, земеделец, защитник на правата на животните.

Изида

(25 февруари - 26 март)

Изида е богиня на магията и живота, на семейството, брачната вярност и мъдростта. Може да възкресява мъртвите. Хората, родени в този период, са директни, почтени и си падат малко идеалисти. Особеното при тях е, че са едновременно и логични, и интуитивни. Умеят да общуват.

Силни страни: активни, уверени в себе си, харесвани заради хубавото им чувство за хумор.

Слабости: може да се вманиачат по някоя идея, ако им влезе муха в главата. Същевременно стане ли прекалено напечено, се предават.

Професии: фотография, реклама и плакати.

Озирис

(27 март - 25 април)

Наричан е също и Унуфри (доброто същество). Той е бог на мъртвите и владетел на царството на мъртвите и е нещо като египетския свети Петър. Родените под знака на Озирис са странни, емоционални хора, с често необяснимо поведение. Околните трудно разбират постъпките им, тъй като не могат да се ориентират в сложната им душа.

Силни страни: динамични, интелигентни и предприемчиви. Успяват да се възползват от благоприятните обстоятелства.

Слабости: избягват да поемат отговорност.

Професии: преподавателска работа и продажби.

Амон

(26 април - 25 май)

Според древноегипетските вярвания Амон е създал света, но всъщност името му означава “скрит, невидим, неуловим”. Първоначално е бил бог на вятъра, после на плодородието и чак по-късно станало ясно, че е съзидателят на мирозданието. По тази причина родените под знака му са хора с ореол на власт и авторитет.

Силни страни: волеви, смели и с добро самочувствие, от тях стават отлични държавници и пълководци.

Слабости: инатливи и нетолерантни.

Професии: началници, финансисти.

Хатхор

(26 май - 24 юни)

Хатхор, жената на бог Хор, е богиня на любовта, земята и небето. Изобразяват я като крава. Родените под нейно влияние са бонвивани и умеят да вземат най-доброто от живота. Майстори са да обърнат всяка ситуация в своя полза.

Силни страни: изключително чаровни хора, непоправими романтици.

Слабости: не са особено рационални, мятат се от една крайност в друга: или силно любят, или жестоко мразят, или ревнуват до безобразие. На всичкото отгоре са и завистливи.

Професии: социални работници, художници, визуални артисти.

Феникс

(25 юни - 24 юли)

Изобразяват Феникс (бог Бену) като чапла или паун с красиви огнени пера. В Древен Египет символизира прераждането, благоденствието и Слънцето. Безсмъртието му е дар от Озирис, за да може птицата да служи вечно на хората. За родените под неговия знак се говори, че умеят от два камъка да издигнат замък.

Силни страни: оптимизъм, гъвкавост и приспособимост.

Слабости: самотници и мечтатели, нямат реална представа за живота.

Професии: всичко, свързано с риска, предпочитат да работят за себе си, често са изключителни инженери.

Анубис

(25 юли - 28 август)

Богът с глава на чакал. Той е собственик на везните на правосъдието, с които тегли душите и съответно ги праща при Озирис или при демона Амит, която поглъщал недостойните мъртви. Анубис бил известен сред боговете с непроменящите си решения и спазването на безсмъртните древни закони. Това е най-целеустременият знак на уверени в себе си и дълбоко уважавани хора.

Силни страни: щедри, способни на съчувствие и любов.

Слабости: понякога стават прекалено упорити в опитите да докажат правотата си.

Професии: мода и реклама.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп