Крадец задига кашкавал и масло за 80 лв. от столичен магазин

Камери заснеха поредна нагла кражба в столичен магазин за хранителни стоки.

В понеделник около 15 ч. следобед в магазина в кв. „Хиподрума” млад мъж прибира в якето си скъпи кашкавали и масла на обща стойност 80 лв., след което излиза и хуква да бяга по улицата.

„Имаме охранителна система в магазина, която се задейства, но въпреки това той много бързо изчезва и нищо не можем да направим”, каза пред БТВ собственикът на магазина Красимир Малинов.

„Вчера говорих с кварталния от Шесто районно, днес ще отида да подам писмена жалба. Публикувахме клипа на извършителя в социалните мрежи, ако някой го познава”, допълни собственикът.

По думите на съпругата му Алесия Малинова в магазина им подобни кражби се случват около 2 пъти месечно, а крадците чувстват безнаказаност.

„Подаваме жалба в полицията, после ни изпращат писмо, че отказват да образуват дело, защото сумата е под минималната заплата за страната. Всичко приключва дотук”, обясни тя.

„Почувствах се едновременно ядосана и безсилна, незнаейки вече какво да направим”, допълни Алесия.

„Преди време е имало случаи на хванати, дават си показанията в полицията, аз също пиша показания, полицията си задейства процедурата, но от прокуратурат връщат отказ от досъдебно производство. Обикновено е трудно доказуемо кой е извършителят, защото и камерите не ги признават много за доказателство. Човекът може да каже, че е забравил да плати или че е бил гладен”, подчерта Красимир Малинов.

„На ден в този магазин влизат 400-500 клиенти. Ако всеки един от тях си вземе за по 1-2 лева нещо, аз фалирам. Няма как да работя така. Според мен няма минимална и максимална сума, има извършено престъпление, което трябва да бъде наказано по някакъв начин, за да знаят всички останали, че не може така да се прави”, категоричен е той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България