Крадец на АТВ в ареста след две катастрофи и преследване от патрулка

Криминалисти от Велико Търново са установили злосторник, който отмъкнал АТВ от великотърновското село Беляковец и предизвикал две катастрофи. На 13 октомври в 16,30 часа на тел. 112 е получен сигнал за противозаконно отнето возило, оставено пред жилище в Беляковец с контактен ключ. След проведени незабавни действия по разследването два часа по-късно АТВ-то било открито изоставено на ул. «Тракия» в старата столица.

Оказало се, че след като е отнел возилото, извършителят с демонстративно шофиране е преминал по улиците "Васил Левски", "Христо Ботев", "Седми юли", "Козлодуй", "Мармарлийска" и "Тракия" във Велико Търново, като не пропускал пресичащите на пешеходни пътеки пешеходци и движещите се по път с предимство автомобили, навлизал многократно в лентата за насрещно движещи се автомобили и по този начин застрашил живота и здравето на останалите участници.

Освен това крадецът не се подчинил на стоп - палка на полицейски служители и след последвалото преследване с патрулен автомобил допуснал две леки произшествия, след което изоставил АТВ- то без надзор на ул. «Тракия" и дори изхвърлил контактния ключ.

Малко след това е задържан 22-годишен рецидивист от болярския град с 16 криминалистически и съдебни регистрации.

След доклад на материалите в прокуратурата мъжът е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на прокуратурата мярката му за неотклонение от 24 часа е удължена на 72 часа. АТВ-то е върнато на собственика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право