Крадец на бус от сервиз карал без книжка и с бира в ръка

Апашът зарязал возилото в горнооряховското село Крушето

Криминалисти от Горна Оряховица само за броени часове са разкрили и задържали крадец на бус „Фолсваген“,задигнат на 12 март от паркинг пред автосервиз в града. 35-годишният възпитаник на местното СУПЗ Любчо К. решил да се повози, защото бил без работа и скучаел. Безделникът издебнал собственика на автомобила, когато го оставил в сервиза и видял,че не го заключва. След това дръзкият апаш се промъкнал в отворената кола, намерил ключовете и я подкарал.

По пътя си купил бира, за да си направи авторазходката по-приятна. В района на горнооряховското село Крушето горивото на буса обаче свършило и Любчо го зарязал. Той никога не бил имал книжка и по чудо не извършил катастрофа по време на кратката си екскурзия. Веднага след като колата била обявена за крадена, униформените от Горна Оряховица започнали да търсят крадеца и открили Любчо в града. Той пък направил пълни самопризнания.

Извършителят има богато криминално досие с множество предишни регистрации и присъди за кражби,но не бил от маститите автоапаши.

Районната прокуратура в Горна Оряховица му е повдигнала обвинение за кражбата на буса с мярка за неотклонение „подписка“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право