Крадец на 10 каси бира и безалкохолни остава в ареста

Снимка: архив

35-годишният рецидивист действал в съучастие със 17-годишно момиче

Задържане под стража постанови Районният съд в Разград за крадец на 10 каси с безалкохолни и бира. 3 от тях останали неоткрити при издирването на задигнатите напитки, докато другите били складирани в близост до заведението, което е било обект на набезите на апаша.

35-годишният Мариян Н., който досега е имал три ефективни присъди, е действал в съучастие със 17-годишно момиче. Двамата взломили катинар на хладилна витрина в лятната градина на заведение в Разград късно в понеделник вечерта. Бързичко пренесли касите с различни безалкохолни и бира. Складирали част от тях в близост до заведението, но три успели да скрият и не съобщили къде са и след задържането им.

По искане на Районна прокуратура рецидивистът е с наложена мярка за задържане под стража, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна. Срещу него е повдигнато обвинение за кражба в условията на опасен рецидив и в съучастие с непълнолетна. Наказанието по текстовете, по които е обвинен, е от 3 до 15 години. По данни на прокуратурата мъжът бил съден многократно за тежки умишлени престъпление, но досега имал само три ефективни присъди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право