Крадците на земеделска продукция се активизираха, обраха царевица и ябълкова градина

И стопанин на лозе, заградено с бодлива тел, се оплака за изчезнала реколта

Жалби за окрадена продукция от нива с царевица и реколта от ябълкова градина са подали стопаните им в полицията в Разградско, след като миналата седмица и собственик на лозе се оплака, че са обрали гроздето му.

В разгара на сезона по прибиране на реколтата крадците се активизират в земеделските площи, които често се охраняват, но това не спира апашите, казват стопаните.

Такъв е случаят с обраната царевица в землището на село Яким Груево, където охраната е подала сигнал, че от масив на кооперацията в село Конево е открадната царевица на кочани. Крадците минали и обрали мамулите, като данните са, че е открадната към 270 кг царевица.

От дворно място в Кубрат, собственост на 81-годишна жена, били обрани 150 кг ябълки. Овощната градина била плячкосана в петък.

В началото на миналата седмица 68-годишен собственик на лозе съобщи, че е обрано към тон грозде от масива му край Кубрат, който той дори заградил с бодлива тел и наглеждал всеки ден. Крадците явно са го дебнели, тъй като гроздето било прибрано само за 4 часа, в които не било под надзор. Били отрязани чепките както с винени, така и с десертни сортове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България