Крадци спряха тока в село, за да опразнят кооперативната каса

Снимка: Архив

Ударът се провалил, апашите прибрали само куп монети

Банда обирджии спрели тока в центъра на северозападното село Комощица, за да влязат незабелязано в местната земеделска кооперация и да приберат парите от касата. Старият сейф обаче дал здрав отпор на бандитите и те се измъкнали само със намерени по бюрата метални левчета, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Нападението над агрокооперацията в Комощица станало през нощта срещу сряда. Престъпниците изключили електричеството на сградата, в която се помещава и кметството, угаснало и уличното електричество и в тъмницата те се опитали да разбият входната врата. След като не успели, апашите се вмъкнали през прозорец, взломили врата на третия етаж, където са офисите на кооперацията „Единство”, преодолели и СОТ-а и се заели с разбиването на масивната огнеупорна каса на земеделците.

Въпреки жестокия бой и пробитата дупка в сейфа обаче обирджиите не успели да го отворят и накрая прибрали 150 лева на монети от бюрото на счетоводителката и изчезнали. Сутринта в сряда шефът на кооперацията Даниел М. видял разбитата врата и деформираната каса и съобщил за инцидента в полицията.

Дежурна оперативна група е посетила местопроизшествието, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Крадците се издирват. Според криминалисти най-вероятно апашите са планирали да задигнат сериозна сума от раздаваните по това време на годината ренти на собствениците на земи. Колко пари е имало в неотворената каса още не е ясно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право