Краев подгони Донарума и Мбапе

Халфът на „Левски“ Божидар Краев вече е голмайстор на отбора. Само с един мач като нападател новоизлюпеният национал на България задмина водещите реализатори Бабатунде Адениджи и Роман Прохазка. 19-годишният играч заби 4 попадения на „Локо“ (Пловдив) и увеличи сметката си на 8 през настоящата кампания. Нигериецът и словакът са с по 7 гола и делят второто място.

В кариерата си Краев има 23 попадения за „сините“ в 82 мача. По този показател халфът е №1 сред настоящите играчи на „Левски“, изпреварвайки Антонио Аниете (22) и Прохазка (17).

В италианския портал „Тутоспорт“ продължава гласуването за златно момче на 2017 година. Краев е сред анкетираните, а след първите 3 дни българският футболист е събрал близо 700 гласа, или 4%. По този начин той се нарежда сред първите 10 от общо 100. Лидер е стражът на „Милан“ Джанлуиджи Донарума с 11% и близо 2000 гласа. Втори е Килиан Мбапе („Монако“) с 9%, а тройката се допълва от Деян Йовелич от „Цървена звезда“ със 7%. Антонис Стергиакис, стражът на „Славия“, също е номиниран и до момента има 2% от общия вот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ