Край до няколко седмици на запълването на дупки по булевардите

35 общински екипа ремонтират кварталните улички

В близките седмици планираното от Столичната община запълване на дупки по основните булеварди трябва да бъде завършено, съобщи зам.-кметът на София Евегени Крусев.

От началото на седмицата Столична община вече активно ремонтира всички планирани вътрешноквартални улици. „В кварталните улици и второстепенната градска улична мрежа работим изцяло на база на това, което районните кметове дават като приоритети. Концентрираме усилията си върху сгради с обществена значимост като болници, училища и детски градини. Такъв е и случая в Красна поляна, където сме в момента“, каза Крусев. Около АГ болницата там се запълват дупки.

Дупки се запълват в кварталните улички в 24-те района на София. Има екипи и в селата, в „Панчарево“, в „Кокаляне“, „Казичене“. 35 общински екипа работят, когато метерологичните условия позволяват това. Те ремонтират в над 40 локации. „Приоритетно вървим от улиците с обществено значение, включително междублокови пространства, паркинги пред по-големи кооперации“, каза Крусев. 39 млн. лв. е отделила общината за текущ ремонт на малки улици. Не само се запълват дупки, ами се ремонтират тротоари, подменя се осветление, поставят се пътни знаци и табели.

Столичната община продължава и с основните реконструкции. Днес се подписват договорите за цялостен ремонт на улиците „Хемус“, „Трудолюбие“, както и „Орех“ и „Феникс“ в кв. „Овча купел“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България