Край Дунав строят трибуните за първия летен фестивал "Крепост на вековете "Баба Вида"

Открива се с операта "Мантията" на Джакомо Пучини на 4 август

Започна монтирането на местата за сядане в Крайдунавския парк на Видин, срещу шлепа в река Дунав. Софийската опера и балет ще представи на него операта "Мантията" на Джакомо Пучини, с която на 4 август във Видин се открива първият летен фестивал "Крепост на вековете "Баба Вида". 

Действието в операта "Мантията" се развива на шлеп, привързан към кея на река Сена. Представлението не е играно в България от 1936 година.

 Вече започна и подреждането на декорите за оперните представления, които ще се състоят на 4, 5 и 6 август на шлеп. Заради провеждането на репетициите и спектаклите от днес (1.08) до 6.08, във времето от 19.30 ч. до полунощ ще бъде въведен ограничен достъп в част от Крайдунавския парк – алеите в близост до Понтона и шлепа, в това число и до детската площадка, съобщават от Общината. В часовете на провеждане на оперните спектакли, в ограничения периметър ще бъдат допускани само хора, закупили билети за представленията.

Тъй като се изгражда временно строително съоръжение, Община Видин препоръчва на гражданите да бъдат внимателни и избягват преминаването в посочения участък и през останалото време.

Фестивалът, който ще продължи до 13 август, се организира от Община Видин съвместно със Софийска опера и балет и Министерство на културата. В програмата на фестивала са включени оперни и балетни спектакли, в това число и мюзикъл за деца. Те ще се играят на три различни сцени във Видин – средновековния замък „Баба Вида“, шлеп на река Дунав и пред Стамбол капия на централния площад „Бдинци“, съобщи БНР

На 4, 5 и 6 август ще има представления на „Мантията“ и „Джани Скики“ (Джакомо Пучини), „Шегобишко на Острова на чудесата“ (Георги Костов), на 11 и 12 август – на „Лебедово езеро“ (П.И.Чайковски), на 13 август – на „Зорба Гъркът“ (Микис Теодоракис).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства