Край на заложническата драма в Малта, похитителите се предадоха

Двамата привърженици на Моамар Кадафи, които отвлякоха либийски самолет и го принудиха да кацне в Малта, се предадоха на местните власти.

Преди това похитителите, въоръжени с гранати, опсвободиха всички пътници на борда, освен членовете на екипажа от мъжки пол, което предизвика опасения, че се канят да излетят. Не след дълго обаче, похитителите напуснаха машината и поискаха политическо убежище в Малта.

Двамата бяха арестувани от местните сили за сигурност, претърсени и отведени в ареста.

Малтийският министър-председател Йозеф Мускат потвърди, че либийците са се предали на властите. „Похитителите са се предали. Те са претърсени и задържани“, заяви Мускат от своята лична страница в социалната мрежа „Туитър“.

В отвлечения самолет на авиокомпания "Африкия еъруейз" имаше 111 пътници и седемчленен екипаж.

Представител на офиса на авиокомпания "Африкия еъруейз" на летище "Митига" в Триполи каза, че според радарите самолетът е бил отклонен за Малта, после се е върнал в либийското въздушно пространство и отново се е насочил към Малта.

Представител на силите за сигурност в Митига казал по-рано за Ройтерс, че пилотът се опитал да убеди похитителите да приземят самолета в Либия, но те отказали.

Пилотът на самолета съобщил през италианската телевизия "РАИ нюз 24", че похитителите искали да насочат самолета към Рим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа