Кралев обясни за "Българска Армия" и базата в Панчарево

Снимка: Архив

Спортният министър Красен Кралев обясни какво се случва с една от горещите теми - обявяването на конкурса за наем на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево.

Ето изявлението на Красен Кралев:

"Отново зачестиха въпросите кога ще бъде обявен конкурсът за наем на стадион "Българска армия" и спортно-тренировъчна база Панчарево. В момента изчакваме да приключи административната процедура по учредяването на новото дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД. Част от имотите, които трябва да бъдат апортирани в дружеството са публична държавна собственост и въз основа на решението на Министерски съвет от 20 септември те придобиват статут на имоти частна държавна собственост.

Областният управител на област София трябва да отрази промените в актовете за държавна собственост. Всички необходими документи са предоставени от ММС на Областна управа област София с вх. № 03/112-001 от 25.09.2017 г. Всеки момент очакваме издаването на актовете за промяна на статута на имотите и вписването им в Имотен регистър. Веднага след това ММС ще подаде документите на новото дружество за вписване в Агенцията по вписванията.

Този процес е кратък и след приключването му ще бъде обявен публично и конкурсът за отдаване под наем на стадион "Българска армия" и спортно-тернировъчна база Панчарево, като тръжната документация е готова и одобрена от мен."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ