Кралев: Политическите ни опоненти никога няма да простят успехите на Българското председателство в сектор "Младеж"

Темата с младежката конференция е приключена, но опонентите ни се опитват да я прованизират, каза спортният министър

Политическите ни опоненти никога няма да простят успехите на Българското председателство в сектор “Младеж”. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в сутрешния блок на БНТ във връзка с провеждането на Европейската младежка конференция в София.

„Българското правителство е първото, което постави младежкото развитие в центъра на председателството си. Успехът на конференцията е признат от ЕК, ООН и от десетки младежки организации, които участваха. Конференцията постигна своята основна цел. А именно над 250 млади хора от цяла Европа да изготвят Европейски младежки цели, които да послужат за изготвянето на Европейската стратегия за младежта. За първи път младежите са овластявани толкова пряко и имат възможност да участват пряко във формирането на политиките в ЕС.  Важно е, че присъстваха младежки делегати от Западните Балкани и Източното партньорство“, каза Кралев.

Той допълни, че провокациите по темата имаха за цел да отклонят вниманието.

„Напрежението беше провокирано поради пропуски в общуване между един експерт от младежката дирекция в ММС и една от големите младежки организации. Справихме се с изкуственото създадения проблем чрез комуникация с председателя на Европейския младежки форум Луис Алварадо и излязохме със съвместно становище по темата, че Конференцията постигна своите цели за развитие на младежкия сектор и проблемите са изчистени. Темата е приключена преди два дни, но опонентите ни се опитват да профанизират темата като изкуствено създават проблем с нощен клуб. Това не е сериозно и всички го виждат, включително по-голямата част от журналистите“, заяви министърът.

Красен Кралев подчерта, че ММС има добра комуникация и с Национален младежки форум.

„Това е младежка организация със сериозно представителство. Самите те вчера дадоха изявление, че през годините сме работили перфектно, но е имало пропуск в общуването с младежката дирекция през последните два месеца. Другата седмица ще се срещнем, за да обсъдим приоритетите в младежките политики, по които ще работим заедно.  Благодаря на всички младежки организации, с които работим – и на ВМРО, и особено на МГЕРБ, които не допуснаха да се измести фокуса от големия резултат, постигнат на Европейската младежка конференция“, завърши Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт