Кралско ХАРИкири или шапка на тояга

Най-висшата титла е Човек

Мислим, че знаем какво е да си принц, ние хората, израснали с външни тоалетни

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Преодолели водните и прашни кризи, справили се като пиле в кълчища с образованието и икономиката, висим на врата на Кралското семейство и им броим „въшките”. Думата с три букви, която обикновено знаем и като чеп, е „татуирана” на повечето централни здания, диреци и огради, но не прави никому впечатление.

Но иначе, Хари и Меган, толкова далечни по манталитет, характеристики, произход, са в мислите ни.

Одумваме ги и дори ги осъждаме, подведени от критикарския тон на някои медии. Мислим, че знаем какво е да си принц, ние хората, израснали с външни тоалетни и стръкове праз на балконите. Хрумвало ли ни е, че Кралското семейство има може би най-стройната йерархия и че там случайни неща почти не стават.

Хрумнало им на Хари и Меган да прескочат вековните традиции и да поемат живота си в свои ръце - това е добра приказка, но според мен не съвсем вярна.

Ще се осмеля да предположа, че Короната, след напускането на Великобритания на Европейския съюз, може би търси други съюзници, които най-естествено се явяват Америка и Канада. Не ни ли хрумна това, когато Хари избра Меган, като един лиезон между двата англоговорящи свята, а идването на Тръмп при Тереза Мей почти веднага след назначаването му за президент на САЩ, беше за мен едно потвърждение на тази теза.

Първото широко отразено посещение на младото семейство беше в Африка и гледната точка беше сякаш, че иска да се изтъкне афроамериканският произход на госпожата. Не е ли Африка още един излаз за влиянието на Короната по онези земи. Канада е най-същественият лъч за „своенравните” престолонаследници, защото като бивша колония може би има нужда от едно постоянно присъствие, един вид клонинг на Короната, от правилната плът и кръв за подобно присъствие.

Присъствие с приятелското лице на двама млади, които едва ли ще се шляят по улиците на Торонто, за да раздават автографи. Ако пък в моите разсъждения няма и капка правдивост и съм потърсил конспирация, там където я няма, то накъде отива този свят, след като с лека ръка двама престолонаследници се освобождават така да се каже, не съвсем обмислено от кралските си задължения. Онзи ден Нейно Величество била отнела титлите Техни Кралски Височества на Хари и Меган, като не се знае това облекчение ли е за „отцепниците” или наказание. Твърде далеч сме от флиртовете и разводите на подобни общества, за да си мерим гегите с тях и да ги виним, съчувстваме или да приличаме на тях. Още повече, докато българите все още обезпечаваме кухните, хотелите, домовете им, като ги почистваме. И да не забравям, че титлите, отнети, предстоящи или купени, не определят човека, намеренията и поведението му. Човек е титлата, по която трябва да се равняваме и по която да съдим.

 

Fashion idol

Цветелина Маймарова

Има един факт, който никога няма да се промени, а именно, че българката е красива и стилна. В потвърждение на това се явяват две истински бизнесдами в лицето на Цветелина Маймарова и Димитрина Помакова. Първата е почетен председател на национален конкурс Бизнесдама на годината и е отговорна към всеки моден детайл. Маймарова, която днес ни се показва в черно е в красиво съчетание с Помакова, номинирана от нейна страна за наградите Афродита за своя СПА център „Деметра”. Червената рокля на госпожата потвърждава безапелационно издръжливостта на този цвят в годините. Красивата кройка, достойните прическа и бижу са траен влог в бъдещи комплименти за дамата.

 

 

 

Старо приятелство

Силвена гощава Вида с гурме

Старите приятелки от детството - Силвена Роу и Вида Пиронкова, се срещнаха в първия си свободен ден след празниците. Звездният Шеф Силвена Роу долетя от Дубай, за продължение на снимките на формата „Мастър шеф”, а Пиронкова от Атина, където гостува на съпруга и сина си.

Семействата и на двете са ситуирани в европейски столици, а съпрузите, пак и на двете, пишат книги, чието издаване предстои скоро. Шеф Роу открехна завесата за свои нови идеи и намерения, свързани с България, а Пиронкова я покани за корица на списанието, в което композиторката пише за култура и разказва истинските истории на българските интелектуалци. Следващата седмица, Вида е на вечеря в дома на шеф Роу, където приятелката є ще я изненада със специално подготвено за нея гурме меню.

 

Среща пред микрофона

Данчо изкачи Камелия по Стълбицата си

Гранддамата на българския джаз Камелия получи изобилие от комплименти и цветя от легендата Йордан Георгиев. Двамата се срещнаха в предаването на Стълбицата в БГ радио, а поводът- рождения  ден на изпълнителката - символ на поколения почитатели.

Данчо и Камелия говореха за предстоящите й концерти, записи на български и английски и мастъркласовете, които звездата води. Тодорова припомни участието си във "ВИП Брадър", където имаше своята звездна роля. Част от темите още беше дъщеря й Рейчъл, която подготвя нов албум с чуждестранен лейбъл с участието и на диджей Кинг. След предаването двамата вдигнаха безалкохолна наздравица в близкия бар, където извън микрофоните си споделиха още детайли от динамичното си ежедневие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл