Краля на картона свири на „Лудогорец“

"Лудогорец" ще се срещне с Краля на картона. Този прякор чешкият рефер Мирослав Зелинка заслужи в родината си. УЕФА го назначи да ръководи втората среща от 1/16-финалите в турнира Лига Европа между „Копенхаген“ и „Лудогорец“ в четвъртък от 22,05 ч.

Само в мачовете на чешкото първенство през миналата година Зелинка е санкционирал в жълто 97 футболисти. Арбитърът е вдигал червен картон само в два случая през 2015/2016 в Чехия. През настоящата кампания Зелинка затвърждава прякора си. До този момент е ръководил 13 мача в елитната Първа лига. В тях той е показал 49 жълти картона и само 1 червен. Това означава, че санкционира средно по 3,8 пъти на мач. Играчите на датския и българския шампион ще вървят по тънък лед при шпагатите в кръстопътния дуел.

„Копенхаген“ и „Лудогорец“ не трябва да се опитват да вгорчават живота на Зелинка и по друга причина. В четвъртък реферът има рожден ден - става на 36 години. Той е най-младият международен рефер от чешката листа във ФИФА.

„Лудогорец“ трябва да заличи пасив от 1:2 от София, за да се класира на осминафинал в Лига Европа. Защитникът на датчаните Людвиг Аугустинсон обаче не си и помисля за подобен развой на мача.

„Нуждаем се от задължителна победа, нищо друго не ни устройва - каза Аугустинсон. - „Лудогорец“ има изключителни играчи в атака, но това не означава, че ще се защитаваме. Ще бъде страхотно скандинавски отбор да стигне до следващата фаза на турнира. Ние сме готови да дадем всичко от себе си, за да направим точно това.“

„Лудогорец“ заминава за Дания днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ