Красавици от цял свят дефилираха в Търново с облекла на български модни дизайнери

Колекциите на Мария Игнатова, Алекс Харди и Христо Чучев впечатлиха публиката

Във впечатляваща модна фиеста се превърна гостуването в понеделник на 25 красавици от цял свят във Велико Търново. Момичета на възраст от 18 до 28 години, участват в конкурса Lady Universe 2018. Лицензиант на модното състезание е моделът Цвети Разложка. Претендетките за короната на красотата, сред които са рускиня, албанка, американка, японка, македонка, украинка, са подбрани с конкурс или са препоръчани от представителите на Разложка в държавите, от които идват.

На 15 октомври топмоделите пристигнаха в старата столица като преди дефилето се запознаха с историята на болярския град и традиционната българска кухня. Девойките се срещнаха с кмета на Велико Търново Даниел Панов, а вечерта дефилираха в първият кръг от конкурса Lady Universe 2018 – “Вечер на талантите”. Всяка от претендентките за титлата успя да впечатли гостите и журито не само с визията си, но и със своите качества и таланти. Участничките се представиха с певчески умения, с пантомима. Присъстващите се насладиха и на изпълнението на трите музикантки от група “HYPNOTIC”.

По време на бляскавата вечер в Гранд хотел „Велико Търново” се проведоха три ревюта на търновските дизайнери Алекс Харди, на двукратната носителка на престижната награда „Златна игла” Мария Игнатова с Модна къща “Скарлет”, както и на дизайнера Христо Чучев, носител на “Златна игла 2018” в категория “Булчинска мода”.

Манекенките представиха модната колекция „Буря” на Алекс Харди. След това те излязоха на подиума с най-новите облекла на създадената преди четвърт век Модна къща „Скарлет”. Стилните дрехи на Мария Игнатова са от естествени материи-коприна, вълна дантела и са с взаимозаменяеми сетове. След това момичетата плениха публиката с облеклата на Христо Чучев.

„На 17 октомври момичетата ще се завърнат в София, където ще се проведе вторият кръг на конкурса – “Вечер на нациите”. Всяка от участничките ще представи културата на своята страна, облечена в традиционна за родината си носия. Бляскавият галафинал на конкурса Lady Universe 2018 ще се състои на 19 октомври. Тур по бански костюми, официални рокли и много изненади от организаторите очакват гостите на дефилето.

Като организатор и основен медиен партньор Code Fashion TV ще излъчи целия конкурс Lady Universe 2018 и ще покаже на зрителите най-интересното от червения килим, интервюта с претендентките за короната, организаторите и VIP гостите”, обясниха организаторите на светската проява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони